vorige


Noël Bossier

Noël Bossier (1951) geboren op de grens van Vlaanderen en Frankrijk. Door het reizende beroep van zijn vader kreeg hij beide culturen, talen en het reisvirus mee in zijn opvoeding.

In zijn puberteit kwam hij in contact met Franse zigeuners en de legendarische zigeuner-flamencogitarist Manitas de Plata, waarmee hij door diverse landen toerde, waarmee zijn liefde voor de flamencocultuur begon die zich later in Zuid Spanje uitbreidde.

Al jong werd hij aangestoken door het circusvirus. Dit is voor hem de belangrijkste kunstvorm gebleven. Hij reisde met diverse circussen als journalist, vernieuwer en booker. Hij volgde een mime opleiding en paste vernieuwende managementvormen toe in het tot dan toe traditionele, naar binnen gerichte familiecircus. Later werkte hij ook als clown en spreekstalmeester in het reizende circus en werd hij gevraagd mede het Clini Clown project in Nederland op te starten.

Naast het Clini Clown project werkte Noël in deze periode zowel in de intramurale- als extramurale gezondheidszorg in diverse functies. Alhoewel zijn carrière zich binnen de gezondheidszorg voltrok, bleef hij in nauw contact met zijn roots en het artiestenleven.

Een ernstige ziekte en de gevolgen daarvan maakten een einde aan deze veelzijdige actieve periode.

10 jaar geleden kwam Noël Bossier in het leven van Rini Kersten. Hij groeide uit tot de denktank en innovator van het Impresariaat Rini Kersten. Zodoende ging de schat aan brede ervaring en passie: zowel bedrijfsmatig en artistiek inzicht niet verloren.

Tot op dit moment speelt Noël Bossier een belangrijke rol in het beleid. Zijn visie is, zowel vóór- als achter de schermen, bepalend voor de te varen koers van het bedrijf. Door ziektebeperking is Noël Bossier vaak onzichtbaar op de achtergrond, doch hij is des te zichtbaarder voor de individuele artiest, collega’s en diverse disciplines die de tournees gezamenlijk tot een succes brengen.

Trudy Bron
foto: Trudy Bron