2019/2020

Ibéria de Danza - Fígaro, Barbero de Sevilla.

Naar aanleiding van het 25 jarig jubileum van Ibérica de Danza vond in 2018 de première plaats van deze uitbundige productie, die het gezelschap in zijn meest uiteenlopende Spaanse dansstijlen laat zien.

lees meer...


2017-2018

eduardo guerrero

Voorman van de flamenco Eduardo Guerrero laat in Mosaico zijn meesterschap zien. Hij combineert diverse flamencostijlen en danst vol passie, drama en verstilling. Zang muziek en dans: een mozaïek van de hedendaagse flamenco.

Iberica de danza - Carmen vs Carmen

De vrouw, haar passie, haar streven naar vrijheid en onsterfelijkheid staan centraal in deze zinderende dansproductie van Carmen vs Carmen. Het gezelschap van Iberica de Danza staat bekend om de unieke vermenging van klassiek Spaans ballet, flamenco, folk en moderne dans.

Ginesa ortega

In 2 bijzondere projecten zal de flamenco zangeres Ginesa Ortega haar medewerking verlenen in een samenwerking met het Nederlands Kamer orkest.


2016-2017

Paco Cruz

Gitarist Paco Cruz met Huellas (Sporen), een unieke voorstelling naar eigen idee. Paco en zijn groep nemen u mee langs de flamencoroute vanaf haar oorsprong, vol muzikale sporen die andere culturen achterlieten. De getalenteerde flamencodanseres Claudia Cruz maakt het verhaal compleet.

Maria Juncal - Flamenco Fantasy

De gevierde danseres Maria Juncal brengt, exclusief voor Nederland, met twee gastdansers en vier muzikanten een intense ode aan de vrijheid. Flamenco Fantasy geeft kleur aan het leven en vreugde in het hart.

Blick Théâtre

Met Hullu brengt Blick Théâtre een sublieme mix van beeldend theater, acrobatiek, optische illusies en magie. In een verbluffend spel met de werkelijkheid vertelt het gezelschap hoe we in onze samenleving omgaan met mensen die we als onaangepast beschouwen. Blick Théâtre zet u van het ene op het andere verkeerde been om u de wereld anders te laten ervaren.


2013-2014

Maria Juncal - anne frank

……Deze bladzijden vormen de getuigenis van een van de meest tragische en aangrijpende gebeurtenissen uit de menselijke geschiedenis. Diezelfde bladzijden vertellen ons echter ook dat we als mens zelden het vermogen tot dromen kwijtraken. Raakte Anne Frank dat vermogen kwijt?

lees meer...


2012-2013

Caribbean Cocktail

Caribbean Cocktail combineert uiteenlopende Caribische en Latijns-Amerikaanse muziekstijlen zoals de salsa uit Cuba, de merengue uit de Dominicaanse Republiek, de soca uit Trinidad en natuurlijk de samba uit Brazilië. Maar ook de meer folkloristische muziek en dans uit de Antillen en Suriname is onderdeel van deze wervelende show.

lees meer...

Flamenco nuevo ll

Flamenco Nuevo doet zijn naam alle eer aan met twee nieuwe topdansers: Stefano Domit en Ricardo Moro. Flamenco Nuevo staat voor talent, podium explosie en uitdaging door nieuwe, jonge flamenco artiesten die boven zichzelf uitstijgen.

lees meer...

Glorious Diva's

Ruim bemeten stemmen buigen zich over aria's, duetten en terzetten in een repertoire variërend van Mozart tot Verdi, van Puccini tot Wagner, en verder. De Diva's banen zich een weg via Carmen uit Sevilla naar de Napolitaanse liefdessmart, en nemen zonder blikken of blozen operette en musical in hun bagage mee.

lees meer...

Ibérica Mágica

Het dansgezelschap Ibérica de Danza weet als geen ander het traditionele Spaanse cultuurgoed te gebruiken voor hun moderne dansen. Ibérica staat bekend om hun sterk beeldende danstaal die ontstaat door een unieke vermenging van klassiek Spaans ballet, flamenco, folk en modern ballet. Met succes, want wie Ibérica ziet, sluit de groep in het hart.

lees meer...


2011-2012

Peter Buitelaar

Flamenco Nuevo ll

Alle toppers van de jongste flamenco generatie in één programma! Vuur, schoonheid, hartstocht, kracht en emotie zijn de ingrediënten van deze zinderende show met zowel traditionele elementen als hedendaagse dans en muziek.

lees meer...

La Truco

Elizier Truco Pinillo ‘La Truco’ is afkomstig uit een Madrileens flamencogeslacht. In 1985 studeerde zij af als docent Spaanse dans en flamenco aan het koninklijk conservatorium te Madrid. Zij behoort tot de meest geprezen dansdocenten van de Spaanse hoofdstad.

lees meer...


2010-2011

sirba octet met isabelle georges

De componisten van het zogenaamde Great American Songbook schreven tussen de twee wereldoorlogen vele onsterfelijke liedjes voor Hollywood en Broadway. Zij waren vaak van joodse afkomst: George Gershwin, Irving Berlin en Harold Arlen zijn maar een paar voorbeelden. Het Franse Sirba Octet benadrukt die wortels door aan aantal van de klassiekers te combineren met verzorgde, hartverwarmende klezmer.

lees meer...

marco flores y compañía

De jonge flamencodanser Marco Flores werd de afgelopen jaren overladen met een scala aan prijzen voor zijn bijzondere podium prestaties. In de perskritieken wordt zijn stijl gekarakteriseerd als: sereen, vastberaden en elegant in combinatie met een absolute beheersing, een perfectie techniek en goede smaak.

lees meer...

el greco de toledo

Hemelse muziek, aardse flamenco en geïmproviseerde muziek komen bij elkaar in de eerste flamenco-opera EL GRECO DE TOLEDO van gitaarvirtuoos Eric Vaarzon Morel.

lees meer...

caribbean cocktail

Caribbean Cocktail combineert uiteenlopende Caribische en Latijns-Amerikaanse muziekstijlen zoals de salsa uit Cuba, de merengue uit de Domincaanse Republiek, de soca uit Trinidad en natuurlijk de samba uit Brazilië. Maar ook de meer folkloristische muziek en dans uit de Cariben wervelende show. Terwijl de brassband zorgt voor een ritmische aardbeving en groots muzikaal vuurwerk, laten kleurig uitgedoste dansers en danseressen de Caribische zon in het theater schijnen. Het publiek zal geen moment stil kunnen blijven zitten.

lees meer...

maria juncal: la tercera llamada

‘Maria Juncal geeft flamenco zijn diepgang terug’ (Trouw) ‘…ode aan de passie en zeer virtuoos… ’ (De Volkskrant)

lees meer...

iberica de danza: ibérica mágica

Het dansgezelschap Ibérica de Danza weet als geen ander het traditionele Spaanse cultuurgoed te gebruiken voor hun moderne dansen. Ibérica staat bekend om hun sterk beeldende danstaal die ontstaat door een unieke vermenging van klassiek Spaans ballet, flamenco, folk en modern ballet.

lees meer...


2009-2010

olga pericet

Olga Pericet (Cordoba) is een exponent van de huidige nieuwe generatie flamenco danseressen. Haar stijl is gracieus, krachtig en zeer expressief. De presentatie is eigentijds, maar blijft gebaseerd op de oeroude tradities van de flamenco.

lees meer...

ibérica de danza - dali picasso miro

Het dansgezelschap Ibérica de Danza weet als geen ander het traditionele Spaanse cultuurgoed te gebruiken voor hun moderne dansen. Ibérica staat bekend om hun sterk beeldende danstaal die ontstaat door een unieke vermenging van klassiek Spaans ballet, flamenco, folk en modern ballet.

lees meer...

Peter Buitelaar

manuel linan

Zijn dansidioom is nieuw, verrassend, verbluffend en ontwapenend. Kortom: Manuel Liñan en zijn gezelschap een flamencosensatie die niet gemist mag worden.

lees meer...