vorige


ibérica de danza - dali picasso miro

Het dansgezelschap Ibérica de Danza weet als geen ander het traditionele Spaanse cultuurgoed te gebruiken voor hun moderne dansen. Ibérica staat bekend om hun sterk beeldende danstaal die ontstaat door een unieke vermenging van klassiek Spaans ballet, flamenco, folk en modern ballet.

In Dali-Picasso-Miro vormen de projecties van de werken van deze schilders het decor en de inspiratie voor de dansen. De choreografen hebben de rijkheid en diversiteit van het werk van deze Spaanse grootheden op een schitterende manier weten te koppelen aan de enorme variëteit die in de Spaanse dans te vinden is.Een meeslepende dansvoorstelling,die zoals gebleken is indruk maakt bij een breed en internationaal publiek.

Sinds de oprichting van Ibérica de Danza in 1993 door de gerenommeerde choreograaf Manuel Segovia en zijn partner Violeta Ruiz, hebben zij 12 shows geproduceerd en gespeeld in 20 landen waaronder ook al eerder Nederland. Manuel Segovia werd in 2001 gelauwerd met de ’Nationale Prijs voor Creatieve Dans’ en ontving van de Stad Madrid de ‘Antonio Ruiz Soler prijs’ voor beste choreografie.

www.ibericadedanza.com


downloads