vorige


iberica de danza: ibérica mágica

Het dansgezelschap Ibérica de Danza weet als geen ander het traditionele Spaanse cultuurgoed te gebruiken voor hun moderne dansen. Ibérica staat bekend om hun sterk beeldende danstaal die ontstaat door een unieke vermenging van klassiek Spaans ballet, flamenco, folk en modern ballet.

Met succes, want wie Ibérica ziet, sluit de groep in zijn of haar hart.
De allernieuwste productie Ibérica Mágica is wederom een reis naar vele uiteenlopende dansculturen van het Iberische Schiereiland.

In het eerste deel van de voorstelling gebeurt dit op muziek van Spanje’s grote klassieke componist Albéniz. De muziek van het in Spanje waanzinnig populaire Radio Tarifa met zijn etnische invloeden vormt de inspiratiebron van de kleurrijke choreografieën in het tweede deel.

Ibérica Mágica is een levendige en unieke dansvoorstelling waarbij de schitterende projecties een tweede indrukwekkende dimensie toevoegen aan het toneelbeeld en die de magie compleet maken.

iberica de danza

In 1993 richtten Manuel Segovia en Violeta Ruiz het gezelschap Ibérica de Danza op met het doel nieuwe wegen te vinden voor de combinatie tussen cultureel erfgoed en een vrije moderne dansstijl. Ze hebben inmiddels in meer dan 20 landen gespeeld met 12 producties en zijn een graag geziene gast op internationale festivals.

www.ibericadedanza.com


video

downloads