vorige


La Truco

Elizier Truco Pinillo ‘La Truco’ is afkomstig uit een Madrileens flamencogeslacht. In 1985 studeerde zij af als docent Spaanse dans en flamenco aan het koninklijk conservatorium te Madrid. Zij behoort tot de meest geprezen dansdocenten van de Spaanse hoofdstad.

Zij werkte samen met flamencogrootheden als o.a.: José Mercé, Camaron de la Isla, Fernanda en Bernarda de Utrera en Carmen Linares. Zij vertolkte als solist diverse rollen in flamenco films en diverse toonaangevende flamenco theaterstukken. Met haar eigen gezelschap ‘La Truco Flamenco Dance company’ trad zij met groot succes in vele landen van de wereld op.

In Spanje vielen haar verscheidene prestigieuze prijzen (premios) ten deel.

Haar dansstijl is een combinatie van verfijnde gratie en sensualiteit, haar krachtige en wervelende voetenwerk maken haar tot een zeer complete danseres. Zij wordt door critici gezien als één van de allerbeste vertolkers van de Tarantos en Soleares van de huidige flamencogeneratie.

Afgelopen seizoen schitterde zij als flamencodiva in de Flamenco Opera ‘El Greco de Toledo’ Spontaan spetterde zij op de tafel in ‘De Wereld Draait Door’. Ze bracht daar en iedere avond in de theaters het publiek met verbluffende solo’s in vervoering.

Als gast introduceert zij de jonge talentvolle flamencodanser Jesus Carmona.
Zijn grote technische kwaliteiten weet hij te combineren met een bijzondere manier van bewegen van armen en torso. Volgens critici een belofte voor de toekomst.

Het gezelschap van La Truco wordt gecompleteerd door 2 zangers en 2 gitaristen.


video

downloads