vorige


Flamenco nuevo ll

Flamenco Nuevo doet zijn naam alle eer aan met twee nieuwe topdansers: Stefano Domit en Ricardo Moro. Flamenco Nuevo staat voor talent, podium explosie en uitdaging door nieuwe, jonge flamenco artiesten die boven zichzelf uitstijgen.

Zij dansen onder de bezielende leiding van Maria Juncal, die het publiek in Nederland en Vlaanderen al ettelijke jaren in extase weet te brengen met vernieuwende en spetterende flamenco. Als geen ander verlegt zij telkens de grenzen van haar danskunst. Zij belichaamt alles waar het grote publiek naar verlangt: schoonheid en passie, kracht en tederheid, liefde voor het leven en voor haar publiek, dat haar opstuwt in wederzijdse vervoering. Dit vertolkt zij zowel groots als ook in diepe dankbaarheid. Zoals Maria Juncal het poëtisch verwoordt: “Met kracht, passie en sensualiteit voeren wij u mee naar het hart van onze nieuwe flamenco interpretaties. Het podium te overstijgen en publiek en kunstenaars in vervoering met elkaar te verenigen”.

Speciale gast is La Truco, grande dame van het authentieke flamenco erfgoed, reeds door velen in het hart gesloten. Ook zij, als dramatisch vertolkster van de emotie en dans, weet reeds jaren een grote schare publiek aan zich te binden en zelfs diep te ontroeren. Als Flamenco Maestra oversteeg zij het pure dansen naar een transformatie van de universele herkenbaarheid van emoties, naar het publiek.

Deze flamencotoppers worden begeleidt door topmuzikanten: een combinatie die garant staat voor een zinderende avond vol passie, kracht en sensualiteit.

Flamenco van weleer, flamenco van morgen, flamenco van nu: Flamenco Nuevo!


downloads