vorige


Ibérica Mágica

Het dansgezelschap Ibérica de Danza weet als geen ander het traditionele Spaanse cultuurgoed te gebruiken voor hun moderne dansen. Ibérica staat bekend om hun sterk beeldende danstaal die ontstaat door een unieke vermenging van klassiek Spaans ballet, flamenco, folk en modern ballet. Met succes, want wie Ibérica ziet, sluit de groep in het hart.

De allernieuwste productie Ibérica Mágicais is wederom een reis naar vele uiteenlopende dansculturen van het Iberisch Schiereiland. In het eerste deel van de voorstelling gebeurt dit op muziek van Spanje’s grote klassieke componist Albéniz. De muziek van de in Spanje waanzinnig populaire groep Radio Tarifa vormt met zijn etnische invloeden de inspiratiebron van de kleurrijke choreografieën in het tweede deel.
Ibérica Mágica is een levendige en unieke dansvoorstelling waarbij schitterende projecties een indrukwekkende dimensie toevoegen aan het toneelbeeld en daardoor de magie compleet maken.

iberica de danza

In 1993 richtten Manuel Segovia en Violeta Ruiz het gezelschap Ibérica de Danza op met het doel nieuwe wegen te vinden voor de combinatie tussen cultureel erfgoed en een vrije moderne dansstijl. Ze hebben inmiddels in meer dan twintig landen gespeeld met 12 producties en zijn internationaal een graag geziene gast.

www.wereldtheater.com


downloads