vorige


La Manouche - Armande

Het duo La Manouche bezingt het wel en wee van het zigeuner bestaan. Hun brede repertoire bestaat uit authentieke Roma- en Sinti- traditionals en gipsyswing. Zij weten een groot publiek naar zich toe te lokken met aanstekelijke muziekstukken in de sfeer van Django Reinhardt

Het duo La Manouche bestaat uit gitarist Manito en zanger-gitarist Mou’ché Palts.
Mou’ché zingt met zijn doorleefde stem over het wel en wee van het zigeunerbestaan.

Sentiment, passie en weemoed vormen de rode draad binnen de muziek van La Manouche. Het repertoire bestaat uit roma- en sinti liederen. Ze zijn afkomstig uit verschillende streken. De meeste komen uit een ver verleden. Deze traditionals worden met zinderend gitaarspel begeleid. Veelal gaan ze over liefde, tragiek en het leven van de reizende mens. Emoties worden vanuit het diepste van het zigeunerhart bezongen.

Het nieuwe concertprogramma van La Manouche heet Amande! Vrij vertaald betekend dit ‘kom mee!’ Met warme gitaarklanken en temperamentvolle zang wordt de luisteraar meegevoerd met de zigeunerkaravaan. Tijdens een concert waant men zich een avond aan het kampvuur bij de woonwagen; ‘je voelt echt de hitte van de vlammen’.

la manouche is

Mouché zang - gitaar
Manito gitaar

www.lamanouche.nl


video

downloads