vorige


Lorca Duo

Het Lorca Duo bestaat uit een lyrisch sopraan en een flamencogitarist waarbij eenvoudige liederen van Lorca worden voorzien van prachtige bewerkingen. Hun muziek staat garant voor een fijnzinnige benadering van de volksliederen die Federico García Lorca en Manuel de Falla verzameld hebben.

Het Lorca Duo brengt liederen van Lorca en Falla ten gehore. De bewerkingen zijn allen van Adrian’ s hand en geven een bijzondere kleur aan de eenvoudige folkloristische liederen. De dichter en dramaturg, García Lorca en de klassieke componist Manuel Falla hebben samen Spaanse volksliederen verzameld ook organiseerden in 1922 een Flamenco-Festival en publiceerden een essay over de ‘cante jondo’. Voor het eerst traden op deze manier de Andalusische zigeuners uit de schaduw.

sonja van lier

De lyrische sopraan Sonja van Lier heeft een lange staat van dienst en staat bekend als een van de veelzijdigste zangeressen van Nederland. Zij studeerde liedrepertoire bij Elly Ameling, Robert Holl en de pianist Thom Bollen. Zij heeft als sopraan jarenlang deel uitgemaakt van verschillende vocale ensembles bij de radio ook als soliste. Tevens zong ze als freelance sopraan in het Nederlands Kamerkoor.

Met de musicus Vaughan Schlepp vormt Sonja van Lier een geïnspireerd duo met wie ze verschillende programma’ s heeft. Zo zijn er liedprogramma’ s met de fortepiano,
waarbij de componisten; Haydn, Mozart en Schubert aan bod komen,

adrian elissen

De flamencogitarist Adrian Elissen is vandaag de dag bezig met een internationale solisten carrière op te bouwen en geeft concerten op binnen- en buitenlandse podia. Zijn eerste solo cd is; Nubes y Claros.

Adrian volgde zijn opleiding aan het Rotterdams Conservatorium bij Paco Peña waar hij in 2001 cum laude zijn tweede fase/ solisten diploma behaalt. Hij heeft in het verleden talrijke muziekbeurzen toegekend gekregen van het Fonds voor de Podiumkunsten, het Prins Bernhard Fonds en van de Fundación de arte Flamenco Cristina Heeren (Spanje) waar hij in 2002 cum laude voor het examen slaagt.

www.adrianelissen.com


downloads