vorige


The gitano kings

Geïnspireerd door de verschillende culturen Andalusië, Marokko, Cuba, Indonesië is het idee ontstaan om verder te gaan dan een gewonen muziek band.Het is als het openen van een kruiden kastje, je ruikt een mix van heerlijke verschillende geuren, spicy, zoet, pittig; deze kruiden mengeling heeft iets mysterieus iets aanlokkelijks. Je proeft bijna de warmte uit het landen waar de kruiden vandaan komen.

De hedendaagse maatschappij wordt gekenmerkt door verschillende culturen. Deze culturen worden vaker dan eens niet door elkaar begrepen. Wij merken tijdens onze optredens dat dit onbegrip opeens is verdwenen en mensen samen lachen en genieten.

De Spaanse klanken van de gitaren, die begeleid worden door het ophitsende geluid van de percussie. Waarnaast Spaanse, arabische en of gecombineerde westerse zang wat bruggen bouwt tussen oost en west. Er wordt geëxperimenteerd met Arabische zang naast Hollandse teksten, dit is iets wat zeer aanslaat bij het publiek.

In Andalousie van de achtste tot de vijftiende eeuw, bestond er een levendige muziekcultuur waarbij eminente Arabische musici in steden als Cordoba, Sevilla en Granada een nieuw muzikaal systeem ontwikkelden dat onder de naam Arabo-Andalous bekend is geworden. Na het uiteenvallen van het Spaans islamitische rijk weken talloze moslims uit naar Marokko. De muzikale Andalous traditie werd meegevoerd en in Granada en Tetouan stichtten musici de school van al Ala al Andalousia . Deze routs komen terug in het gitaar spel van de Gitano Kings.


downloads