vorige


Tuna ciudad de luz

Het verrassend muzikaal en visueel aantrekkelijke verschijnsel ‘Tuna’ zijn jonge studenten in imposante, middeleeuwse kostuums die zingend en gitaarspelend door de stad trekken. De minstrelen van vroeger en…….nu!

In 1964 richten een aantal studenten met grote belangstelling voor Spaanse muziek in Eindhoven de Tuna Ciudad de Luz op. Tuna Ciudad de Luz (letterlijk: Tuna van de lichtstad) is daarmee de oudste Tuna buiten Spanje en Portugal. In Spanje heeft bijna elke universiteit een Tuna-groep. Vaak zelfs meerdere, voor elke studierichting één.

Wat aanvankelijk als grap was bedoeld groeide uit tot zelfstandig muziekgezelschap dat al diverse singles, LP’s en CD’s op zijn naam heeft staan. Ze wonnen prestigieuze prijzen op de grote internationale Tuna Festivals Zowel eerste prijzen als prijzen voor de beste solo én theatrale uitstraling. De voltallige groep bestaat maar liefst uit 35 prachtige minstrelen!

De studenten van Eindhoven zijn graag gezien op bruiloften, bedrijfsfeesten, voetbalwedstrijden en natuurlijk onder het balkon! Uitgerust in imposante kledij maken ze met hun akoestisch gitaren, Spaanse luiten en percussie (ritme instrumenten) van elk optreden een onvergetelijke show. Met de Spaanse en Latijns-Amerikaanse volksmuziek die de studenten tijdens de optredens ten gehore brengen, veroveren ze vele harten en laten ze de hele zaal luidkeels meezingen. Overal waar Tuna Ciudad de Luz komt is het fiësta!!

Ingehuurd voor 2 minuten in het programma van Paul de Leeuw werkte de groep zo aanstekelijk dat het 20 minuten werden.

De Spaanse liederen gaan veelal over de liefde en het plezier tijdens de studietijd. Een romantische serenade en een swingende Guantanamera zullen dan ook zeker niet ontbreken. Een waar stierengevecht maakt het spektakel compleet.

Zij spelen in bezettingen van 10 tot 15 muzikanten/vocalisten.

www.tunacl.nl


video

downloads