vorige


Vilde Katshke

Vilde Katshke is een Klezmer trio dat een vrolijke mix brengt van klezmer en joodse volksverhalen. Hun klezmermuziek raakt je, het is plezier om bij te huilen en verdriet om op te dansen!

Klezmertrio Vilde Katshke - Jiddisch voor: wilde eend - is het beste te omschrijven als een vrolijke mix van klezmer en joodse volksverhalen. Klezmer is de feestelijke en melancholische muziek van joden uit Oost Europa.

Vilde Katshke werd begin 1998 opgericht door Gottfrid van Eck om zijn liefde voor klezmer en joodse verhalen te combineren. Hij speelt klarinet en krijgt daarbij muzikaal tegenspel van Pit Hermans op cimbaal en Tessa Zoutendijk op viool en cello. Tezamen zorgen deze drie wilde eenden voor veel feestelijk gesnater.

Vilde Katshke presenteert (vertel)concerten o.a. in kerken, scholen, instellingen, theaters en op allerlei festivals en privéfeesten. Het trio produceerde twee goed ontvangen cd's. Hun klezmermuziek raakt je; het is plezier om bij te huilen en verdriet om op te dansen!

Een recensent schreef in het Noord Hollands Dagblad: "Vanaf de eerste inzet is al te horen dat het trio Vilde Katshke begrijpt waar het over moet gaan: melancholie, vreugde, weemoed."

Bandleden

Gottfrid van Eck, klarinet, basklarinet, birbyne
Tessa Zoutendijk, viool, cello
Pit Hermans, cimbaal

Het orkest is te boeken voor een muziekconcert of vertelconcert

www.wilde-eendproducties.nl/muziek/trio-vilde-katshke.aspx


video