vorige


Trio Son Cubano

Het Trio Son Cubano heeft een repertoire dat in de beste traditie de sfeer oproept van de Buena Vista Social Club. Het bijzondere van dit trio is, dat naast de prachtige driestemmige vocalen, de begeleiding bestaat uit een zangeres, een gitarist en zeer verrassende percussionist (waar dit meestal twee gitaren zijn).

Het Trio Son Cubano speelt, naast eigen composities, het traditionele  Cubaanse repertoire, zoals veel stukken van de Buena Vista Social Club.

Met  Delia González op leadzang en handpercussie,  Jesus Hernández  op gitaar en zang en Leticia Bal op percussie en zang maakt het Trio Son Cubano complete, weergaloos swingende Cubaanse muziek met een heerlijke live-uitstraling. 

 Delia Gonzalez  heeft ruime ervaring met tal van professionele bands in Cuba. Sinds haar komst naar Nederland zong ze met oa Nueva Manteca, Saoco, Grupo Tumbao, Las siete Potencias en al 15 jaar met Leticia y su Rumbadama.

Jesus Hernandez speelde In Nederland  met zo’n beetje alle top-latin formaties en hij doceerde aan het Conservatorium van Rotterdam. Naast  gitarist, bassist en vocalist is Jesus een veel gevraagde componist en arrangeur.

Leticia Bal stond in de jaren 80, als een van de eerste vrouwelijke percussionistes, op de podia in Nederland en Duitsland met tal van afro - en latin bands. Sinds 1995 leidt ze haar eigen latin orkest Leticia y su Rumbadama en speelt  daarnaast in tal van ensembles als percussioniste, backing vocaliste en/of marimbaspeelster.