vorige


english espagnol nederlands

Maria Juncal: anne frank

Begeleid door een 6-koppig muziekensemble combineert Juncal haar fabelachtige danstechniek met een tomeloze energie en krachtige expressiviteit, afgewisseld met bloedstollende verstilling.

In deze moderne theatrale dansvoorstelling staat het leven van Anne Frank tijdens haar onderduiken centraal.Juncal gebruikt de flamenco – dans en – muziek als een vorm om de vertolking van Anne’s levensverhaal kracht bij te zetten.

Door de bijzondere bezetting van het muzikaal ensemble met naast de flamenco – gitaar en – zang ook o.a. viool, mondharmonica en klarinet fuseren zigeunerinvloeden en Jiddische muziek op een natuurlijke wijze met de flamenco muziek.

"Wat Juncal neerzet is zo persoonlijk doorleefd dat ze je op uitzonderlijke wijze meesleurt - of je nou wilt of niet."

Fleur Schiffelers, Telegraaf 27 maart 2014

Lees hier het hele artikel van de Telegraaf >

Over het bijzondere onderwerp zegt Juncal:

“Ik geloof dat Anne tussen liefde en hemel leefde. Haar dagboek was haar magische vrijheid, waarin ze haar persoonlijke, eeuwigdurende waarheden met ons deelt. Waarheden die onsterfelijk zijn geworden.“

Maria Juncal draagt deze voorstelling op aan ‘Los Inocentes’, de onschuldigen. Anne Frank is voor haar het symbool van alle kinderen in oorlogstijd, van alle tijden, die hun droomwereld creëren om te kunnen overleven.

‘El enciero de Anne Frank’ ging op 8 september 2012 in wereldpremière tijdens het ‘Best of the Fest’ festival in het Parktheater te Eindhoven en werd uitgeroepen tot de beste en meest vernieuwende theaterproductie van het Festival.'

"Intieme voorstelling die geen moment larmoyant wordt."

Volkskrant, 4 april 2014 *****


video


photo