vorige


Beatriz Aguiar

De in Montevideo geboren zangeres Beatriz Aguiar verovert reeds vele jaren de theaterpodia en festivals in Europa. Met haar krachtige expressie, zacht swingende stem, muziek uit de Latijns Amerikaanse muziekcultuur en eigen composities, behoort zij tot de top binnen de Wereldmuziek.

Beatriz Aguiar beschrijft in haar muziek de invloeden van de Spaanse -, Italiaanse - , Portugese -, zigeuner- en joodse immigranten op de Latijns-Amerikaanse muziek. Het is een fascinerende reis door de Arabische en Oost-Europese muziek. Beatriz Aguiar vertaalt dit fantastische mengsel van stijlen tot muziek waarvoor passie, mythen en legenden het vertrekpunt zijn. Hiervoor gebruikt zij composities van zichzelf en van legendarische componisten zoals Andrea Parodi de Cerdeña en Antonio Mura Ena.  

“…het nieuwe continent is doorweekt van de geluiden uit het Middellandse Zeegebied van het Oosten tot het Westen: van de klaagzang van de zigeuner, de dapperheid van de zeeman, de piraat en de veroveraar, het ritme en de kracht van het Afrikaanse bloed, de inheemse mythen en de geboorte van een nieuwe wereld, het jonge, mooie, onder de voet gelopen en ontdekte Latijns Amerika…”

www.beatrizaguiar.com


video