vorige


Merain

Merain brengt unieke concerten met betoverende Keltische muziek met een bijzondere klassieke insteek. De bevlogen musici, die zijn opgeleid aan het conservatorium, spelen in een bezetting van Keltische harp, viool, bodhrán en zang. Merain speelt Irish Treasures het hele jaar en heeft rond Kerst een speciaal stemmig liederenprogramma, A Celtic Christmas.

Irish Treasures

In de handen van Merain komt de mooiste Ierse muziek uit verschillende tijden tot leven, alsof er een grote en rijk gevulde schatkist opengaat. Merain presenteert verfijnde klassieke composities van Ierse componisten en eigentijdse traditionals in klassieke bewerkingen. Het trio speelt eigentijdse traditionals in stijlvolle bewerkingen en verfijnde klassieke composities van Ierse componisten. Op het programma staan onder andere stukken van de barokcomponist Turlough O’Carolan, traditionals als Song for Ireland en Red is the rose, en een prachtige hitklassieker van de moderne Ierse zanger Mike Hanrahan, die is bewerkt door Merain. Daarnaast klinken twee eigen composities op teksten van de Ierse dichters Samuel Lover en William Butler Yeats. Natuurlijk ontbreken vrolijke jigs en reels niet in dit concert.

A Celtic Christmas

Merain presenteert in dit sfeervolle concertprogramma de mooiste Kerstmuziek van de Britse eilanden. De muziek roept zowel de kerstwarmte op als de mystieke sferen die zo typerend zijn voor de Keltische landschappen: ingetogen liederen zoals Silent Night en Codail a linbh, maar ook virtuoze stukken als The Coolin en vrolijke jigs en reels. Dit concert is door pers en publiek enthousiast ontvangen. Een recensent schreef: ‘Het openingsnummer laat direct horen wat het publiek van het concert mag verwachten: heldere en zuivere zang, de gevoelige klanken van harp en het meeslepende geluid van de viool. Kerst is dankzij het Merain Trio net iets anders dan bij veel andere concerten.’

De klassiek geschoolde musici van Merain spelen avontuurlijke concerten met traditionele muziek. Merain bestaat uit Mirjam Rietberg (harp), Mieke Manschot (zang en bodhrán) en Sandra Wallner (viool). Manschot en Rietberg studeerden aan het Conservatorium van Amsterdam, Wallner aan het Mozarteum in Salzburg. Het trio kenmerkt zich door hoge muzikale kwaliteit, boeiend samenspel en een verrassende repertoirekeus. Ook geven de musici levendige toelichtingen op de muziek, de componisten en de cultuur. De concerten van Merain trekken een groeiend publiek, van kamermuziekminnaars tot Ierlandliefhebbers. Het trio speelt inmiddels door het hele land, en zelfs buiten de landsgrenzen.

www.meraintrio.com