vorige


Serenata Mexicana

Serenata Mexicana bestaat uit 8 musici met een grote liefde voor de authentieke Mariachi muziek; de traditionele Mexicaanse volksmuziek die zijn ziel vindt in de passie, levenslust en trots van het Mexicaanse volk.

Serenata Mexicana; glinsterende pakken, klanken van viool, trompet, gitaar, vihuela, guitarron en uitbundige zang. Als enige in Europa geven zij al vele jaren met groot succes acte de presence op diverse muziekfestivals, talloze feesten en presentaties.

Hun brede repertoire omvat verschillende vormen van de zonovergoten Mariachi muziek maar heeft ook eigen arrangementen van de Son (een verleidingsdans), de Jarabe (onverbrekelijke verbonden met feesten), de Ranchero (boerenlied), de Corrido (het levenslied en de Huapango (lied met een traan).

Het enthousiasme van de professionele rasmuzikanten staat borg voor de kwaliteit waarmee ze spelend en zingend de omlijsting vormen voor de vocalisten. De combinatie van een grenzeloze voorliefde voor de Mariachi muziek en een voortdurend streven naar kwaliteit hebben er toe bijgedragen dan Serenata Mexicana zich mag scharen onder de schatbewaarders van de Europese Mariachi cultuur.

De grote charme van Serenata Mexicana is haar veelzijdigheid. Zij is ideaal voor festivals, feesten, voor openingen en presentaties en kleinere intieme gelegenheden. Er ontstaat een uniek contact met het publiek doordat het orkest zich tijdens het optreden al spelend kan verplaatsen. Er wordt dan ook akoestisch (zonder versterking) gespeeld. Podium optredens zijn ook mogelijk. Bij elke gelegenheid kleden de Mariachis zich in de bekende oogstrelende kostuums met de zo karakteristieke rijke versieringen.

www.serenata.nl


video